15 ikonikus szuperhős Stan Lee-től

Stan "A férfi" Lee az a fickó, aki az összes eddigi Marvel filmben szerepelt, de nem csak úgy mint aki a Marvel képregényeken dolgozik, hanem mint a "A férfi" megjelenik egy-egy jelenetben.

Jack Kirby mellett dolgozva szinte az összes szuperhős neve, karaktere Stan Lee-hez fűződik, legyen szó gonosztevőről vagy a világ megmentőjéről. 1939-ben kezdte a pályafutását.  Az 1940-es év karakterei sokáig a feledés tengerébe merültek, de Stan újjászülte őket, pl: Amerika kapitány és Namor a Submariner. Stan nélkül nem élvezhetnénk a modern képregényt se, de még modern szuper hős se lenne nélküle.


Ezt szem előtt tartva tekintünk vissza Stan Lee 15 legjobb szuperhős alkotására

 

15

FANTASZTIKUS NÉGYES (FANTASTIC FOUR)

 

fantastic-four.jpg

A Fantasztikus négyes volt Stan Lee első alkotása, ezzel szinte azonnal sikert aratott.  1961-ben mutatták be az első rajzokat, teljesen új volt ez a megközelítés a képregény-műfajban, de meghatározta a képregény jövőjét.

A Fantasztikus négyes sikerével Stan Lee és Jack Kirby megkapták a lehetőséget, hogy új hősöket és címeket teremtsenek, amelyek a Comic Books ezüst korszakát vezetik be.

14

DERDEVILdaredevil-2.jpg

Stan Lee az 1964-ben mutatta be a "Daredevil" című albumot. Daredevil volt az első fogyatékkal élő szuperhős, aki saját szólószériát kapott, és kezdettől fogva rendkívül népszerű volt.

13

SCARLET WITCH

 marvel-women-scarlet-witch.jpg

A Scarlet Witch és az iker testvére, Quicksilver, gonoszként kezdtek az X-Menek-ben, a gonosz mutánsok testvériségében, de miután Magneto sikereket ért el, úgy vélik, hogy az adósságukat kifizették, és folytatják a harcot az Avengers mellett.

12

INHUMANS

 inhumans-header.jpg

Az Inhumans a létezésük nagy részét viszonylagos homályban töltötte a Marvel univerzum többi hőséhez képest, Stan Lee és Jack Kirby bemutatta őket 1965-ben a "Fantastic Four" 45-ik részében. Ezek után még megjelentek egy-egy sorozatban is, 1977-ben volt egy 12 részből álló sorozatuk is.

11

NICK FURY

 buy-pile-nick-fury-header.jpg

Az Avengers-ben Samuel L. Jackson játszotta Nick Fury-t, ő az aki összegyűjti a szuperhősöket a csapatba.

10

FEKETE PÁRDUC (BLACK PANTHER)black-panther-header.jpg

A Fekete párduc volt az első fekete szuperhős az amerikai képregény történetében, először a "Fantasztikus négyes" tűnt fel 1966-ban. Ő a világ egyik legokosabb, leggazdagabb és legveszélyesebb embere a Marvel univerzumban.

9

SASSZEM (HAWKEYE)

hawkeye-quiz.jpg

Stan Lee a Sasszemet Don Heck művésszel együtt alkotta meg 1964-ben, Vasember ellenségeként. Kevesebb mint egy évvel később csatlakozott az Avengers-hez a "The Avengers" 16-ik részében, és azóta is kiemelkedő tagja a csapatnak.

 

8

DOCTOR STRANGE

mcu-quiz-doctor-strange.jpg

Dr. Stephen Strange-et 1963-ban Stan Lee és Steve Ditko művész teremtette meg, hogy a misztikusság különböző karaktereit és témáit a Marvel Comics-hoz csatlakoztassák.

7

A HANGYA (ANT-MAN)

scott-lang-ant-man.jpg

Stan Lee, Larry Leiber és Jack Kirby alkották meg a Hangya (Ant Man) karaktert 1962-ben. Az évek során különböző emberek viselék az Ant-Man ruhát, Stan Lee eredeti Hangyája Hank Pym volt, aki feltalálta az ruhát és a "Pym Particles" -et, amelyek lehetővé teszik a ruha használója számára, hogy megváltoztatják méretüket.

6

FEKETE ÖZVEGY (BLACK WIDOW)

black-widow-jones.jpg

Natalia "Natasha" Romanova, a Fekete özvegy, 1964-es "Tales of Suspense" néven mutatta be először a Stan Lee-t.

5

THE HULK

hulk-1.jpg

Stan Lee Steve Ditko-val hozta létre a Hulk-t, Stan kijelentette, hogy a karaktert a "Frankenstein" és a "Dr. Jekyll és Mr. Hyde" kombinációja ihlette, mindkét történet főhőse szintén egy ragyogó tudós, aki szörnyet teremt.

4

THOR

thor.jpg

Thor alapvetően egy Norvég mitológiai Isten (Thunder Isten), tehát nem maga Stan Lee álmodta meg, Stan csak a Marvel univerzumba importálta a karaktert.

3

VASEMBER (IRON MAN)

iron-man-sean-chen.jpg

Stan Lee eredetileg úgy teremtette meg a Vasembert, mint a hidegháború rejtelmeinek feltáróját például az amerikai technológia és üzleti szerepét a kommunizmus elleni küzdelemben. Manapság Robert Downey Jr. köszönhetően az Iron Man az egyik legnépszerűbb szuperhős a világon, melyet híres humoráról és gyors eszéről ismerünk.

2

X-MEN

x-men-1.jpg

Az X-Men a világon a legszélesebb körben elismert szuperhős csapat, bármilyen korcsoportról legyen szó. A hősök, mint a Hulk, a Spider-Man és a Fantastic Four sikere abban rejlett, hogy nem akarta elmagyarázni, hogy honnan van a szuperhősök tulajdonságai. Az X-men abban más, hogy tudjuk a szuper tulajdonságok velük született mutációk.

 

1

PÓKEMBER (SPIDER-MAN)

spider-man.jpg

A Pókember a Marvel legeredményesebb karaktere minden karakter között, mind képregényben, mind pedig filmben egyaránt. A Spider-Man évente mintegy 1 milliárd dollárt hoz a Marvelnek a komédiás filmek, filmek, animációk, videojátékok, árucikkek és ruházati termékek értékesítéséből. Stan Lee olyan karaktert kívánt létrehozni, amely a tizenévesek serdülőkori problémáival is foglalkozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://tifblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6914369589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

TiF

Vidám órákat okozó cikekk, amelyek lehet hogy könnycsepp hullást okoznak az olvasóknak.

KlikkPont.hu | Ingyen facebook like-ok, forgalomnövelés a weboldaladra

süti beállítások módosítása